maanantai 28. toukokuuta 2012

käsityörintamallaAjoittain kankaat seisoo omissa kasoissaan ja saumuriin tai ompelukoneeseen ehtii pöly laskeutua kun ei ehdi/viitsi/jaksa ommella. Ideoita ja suunnitelmia on vaikka muille jakaa mutta kukahan ne toteuttaisi... Tässä kuitenkin viime aikoina valmistuneita omepluksia (vaatteita ja muuta kivaa).

Ensin niitä jo tutuksi tulleita neuvolakortinkansia.

 Tässäpä: kukalliset lähti postin matkassa kohti Tamperetta ihanille neitosille (eli paikat kahdelle kortille+Kela-korteille myös). Ulkopuoli Pul-kangasta (vaippajämiä) ja sisällä tyynyliinaa ja muita kangasvaraston helmiä.

Keskimmäinen tekele meni seinänaapuriin kun sinne toinen pieni prinsessa vihdoin syntyi. Kankaat kaikki Marimekosta, päällinen on vahakangasta (oli tuon pul-kankaan jälkeen asteen verran jäykähköä työstää...).

Viimeinen meni muskarikaverille (päivälleen samanikäinen kuin Törötiina) ja hänen vastasyntyneelle pikkuveljelleen. Veljesten kansien ulkopuoli ihanaa kirahvi pulia ja sisällä taas löytöjä.Seuraavaksi esittelyssä vihdoin valmistunut mekko Törötiinalle. Tämä oli pitkään työpöydällä, siinä kun oli nuo rypytykset Framilon-joustonauhalla.... Kyllähän siitä ihan näpäkkä mekko tuli ja menee kyllä pitkään meidän tinttaralle. Kangas on royal-tuotteen ihanaa konevelouria. Ei ehkä niin tyttömäinen kangas mutta näin tyttömäiseen kaavaan (Ottobre 1/2012, Green Butterfly velourmekko) mielestäni aivan passeli. Aina kun mekko on käytössä, Törö tanssahtelee paljon koska helma niin ihanasti heiluu.Sitten jotain kivaa itselle. Pitkään olen jo halunnut pussukka-mallisen kukkaron, jossa olisi oma erillinen vetoketjutasku kolikoille. Sellaista ei ole tullut vastaan, joten... Tässä tulos.

 Kehyksen ostin kätevästä kädestä ja kankaat: ulompi jyväskylän reissulla jostain ihanasta kangaskaupasta kävelykadulla ja sisäpuoli oisko ollu Eurokankaan joku alekangas. Kaavan keksin aivan itse sovittelemalla kehykseen. Työn jälki ei mikään maailman siistein ja varsinkin tuo kehyksen paikalleen puristaminen oli asteen verran haastavaa ;) Täältä löytyi tosi hyvä ohjekin (toki vasta jälkikäteen), joten seuraavia tehdessä taidan kurkkailla apuja. (Kiitos Heidille kun vinkkasi mikä blogi, kun ei tyhjäpää kaikkee voi muistaa).


Kukallinen paita ja hame lähtivät synttäreitään juhlivalle 2-vuotiaalle. Hameen kaava oli tuulesta temmattu, siitä tuli sellainen pitemmän mallinen hamonen (menee siis pitkään) ja hempeän puseron kaava on Ottobre 3/2012, Seesaw-trikootoppi, joskin muokattuna versiona. Tein koon 92 cm, joka ainakin meidän Törölle oli todella lyhyt, näin ollen lisäsin alareunaan kaistaleen resorin omaisesti ja hyvä tuli. Kuvassa näkyy myös Smile-merkki, jonka leikkasin Tiimarista ostetusta nauhasta ja ompelin persoonalliseksi merkiksi sekä paitaan että hameeseen. Törötiinalla oma versio samaisesta paidasta (kyllähän kaavaa ja ohjetta piti testata ennen virallista versiota). Sekä äiti että tyttö tykkäävät kyllä kovasti ;)


 
Tämä pinkki-violetti kassi tuli pikatilauksena äipältä. Vajaan kahden illan työn tuloksena syntyi tällainen. Kaavana on Finlaysonin sivuilta tulostettu kaksipuoleinen kääntökassi, jota vähän pienennetty. Kankaat mamma kiikutti miulle Eurokankaasta. Tämä kassi on ylleen saanut vielä ihanien lapsosten piirustuksia ja saajalleen tärkeän viestin. Toivon että nään valmiin tekeleen ja saan siitä kuvankin napata.
Tämä punainen paita (sama paita kuvassa salaman valossa ja luonnonvalossa, hienoinen ero ;)) lähti postin matkassa ihanalle neitoselle ja samaan pakettiin sujahti myös aiemmin täällä vilahtanut pipo (naps). Kangas on Nanson sydänpuu-trikoota ja sen ostin Artexista. Kaavana Roundabout T-paita, Ottobre 1/2012.

Virkkuukoukkukin on löytänyt tiensä käteeni ja kesää kohti tekee mieli virkkailla mökkitossuja. Nämä on jo kokeiltu (ohje klik).

Tuli niin kivat että nää lähtikin äipälle lahjotuksena ja sieltä tuli samalla tilaukset muutamiin muihinkin... Omia tossuja pääsen ehkä jokusen hetken päästä näpräämään ;) ja näihinkin on pitäny tietty tuotekehittelyä harrastaa, joten omat on varmaan jo sitten ihan pro kamaa ;)

Toiset ihanat tossut, joiden pariin pääsemistä odotan, löytyivät IHANA lehden uusimmasta numerosta. Tossut kyllä näkyvissä myös tuossa verkkosivulla yläbannerissa. Ohje on tällaisesta lähteestä alunperin. Voi kun pääsis jo Syvikseen laiturille istumaan ja virkkaamaan

Loppuun vielä kurkistuskuva seuraavasta  tekeleestä/tuunauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

morjens ja kiitos kommenteistasi!