lauantai 14. syyskuuta 2013

Ommellen...

Olen tässä muutamana perjantaina osallistunut fatsebuukin ompeluyhteisön ompeluiltamiin eli veivailuihin. Perjantaisin klo 21-23 ommellaan niin maan kauhiasti joka puolella. Olen osallistunut nyt sellaisilla kerroilla että on joko tilattu ylläripaketti tai sitten on normiveivaus pienellä tvistillä.

Pehemiältä tuli Kalastaja-trikoota, josta syntyi pienen miehen pöksyt, vähän isomman miehen paita ja heidän mammalleen/pojille neuvolakortin kannet (pökät tais olla OB 3?/13 SummerSea ja paita joku peruspaita OB:stä, kannet omalla kaavalla).

Siitä meni jokunen aika ja sitten veivailin varjona pupuja, jotka päätyivät kukkaroon.PaaPiilta tuli paketissa punaista Aita-trikoota, joka päätyi itselle mekko/tunikaksi... luvalla sanoen, kyllähän tätä kotona käyttää, mutta... no ainakin pikkutirriäisen kannalta hyvä vekotus. On nääs helposti nuo ruokintavehkeet saatavilla ;) (kaava oli "tissis" saatu FB:n ompeluyhteisöstä...)Seuraavaksi tuli yllätystä paketissa: kaavat, josta syntyi The Paita. Tätä Linnelin kaavaa testailtiin ja hyväksi todettiin, tosin ehkä seuraava paita vaatii pieniä muokkauksia.


Siinä välissä ommeltiin kyseisen ompeluyhteisön kanssa hyväntekeväisyyttä "Panda tulee kylään"-teemalla. Meiltäkin lähti matkaan 2 värikästä pehmolelukoiraa. Ne toivottavasti ilahduttavat nyt jotakuta pientä, joka joutuu syystä tai toisesta olemaan Lastenklinikalla K12-osastolla.
Viimeisintä veivausta järjesteltiin jo edellisellä viikolla ja tämän viikon alussa tiimiydyttiin uusien ompeluystävien kanssa ja odoteltiin mitä Viljamin puodin paketista oikein tulee. Vihreä puudelitrikoohan sieltä paljastui ja siitäpä syntyi näissä käsissä seuraavaa. Hanskat, tuubihuivi rypytyksellä sekä merinoneulokseen yhdistettynä tossukat.  Tossukoiden kaava/ohje on peräisin Made For Apes -blogista. Kiitos sinne Heidulle ;) Hanskat/lapaset (on muuten ihanan pehmoset kädessä) tein OB 6/2012 ohjeella, tosin hieman muokattuna. Tuubihuivin surautin vain ja framilonilla rypytin.

Tässäpä näitä ompeluksia, on niitä tullu muitakin tehtyä, mutta ei aina muista kuvata (useimmiten varsinkaan). Lisäksi järjestelin ompelutarvikkeeni tuonne meidän vaatehuoneeseen, nyt uudella innolla ompelen kun nään kaikki tarvikkeet yhdellä silmäyksellä niin tulee erilailla myös niitä ideoita... Alakerrassa nyt huutelee miulle muutamat neulokset (pipot/myssyt pitäis saada matkalle kohti Kuopiota...) ja äipän tilaamat paidat/tunikat... sinnepä siis tieni vie!

Josko tää nyt tästä lähtis taas uuteen nousuun, sekä ompelu että blogeilu ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

morjens ja kiitos kommenteistasi!