sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kesän ja syksyn ompeluksia

Ompelupöydältä on syntynyt viime kuukausina vaikka sun mitä. Tässäpä kirjoa kuvina ja selityksien kera.

Ensin omalle Törölle tehtyjä yökkäreitä (kankaat kevään livekangasvaihtareilta, Astronautti/Liandlo, BabyMickey/?).Ja neitihän tykkää, varsinkin "astonautti" tekee kauppansa hyvin. Nyt kuulemma pitäis ommella hälle mekkoyökkäreitä, joten eipä oo tyttö siinä mielessä ainakaan äitiin tullunna :) Ja mekkoihin kun päästiin niin tässäpä Facebookin Ompeluelämää-ryhmästä bongattuun ilmaiseen kaavaan Racerback Dress. Tykkään kovasti mallista ja niin tykkää Törötiinakin. Useimmiten aamulla hän ilmoittaa "Mekko laitetaan, ei housuja!" :D Kuvassa rivissä Törön kolme mekkoa sekä ihanan kummityttömme 3v. synttärilahja mekko. Ensimmäisessä Sampsukasta ostettu trikoo (vaan kun en muista nimeä...), toinen ja viimenen samaa Eurokankaan palalaarin trikoota ja siellä välissä IHANA marimekon trikoo Iloisesta Viivistä, Siilinjärveltä (kangas tuli kesälahjana, kiitos siitä!) Alla vielä suosikkimekko käytössä; oli meinaan hurjat synttärit (niistä lisää myöhemmin...).Itellenikin oon intoutunu jotain tekemään. Tällä hetkellä kuitenki etsin vielä sopivaa kaavaa (jos ei löyvy niin pitää varmaan ruveta ite piirtelemään... Tässä kaavana Ottobre designs 5/2011 lehden Everyday scoop Neck raglan t-paita koossa 44 (ilman saumavaroja) mutta mutta... se on miun mieleen liian leveä, siinä oli liian lyhyet hihat sekä kokonaisuudessaan se on aika lyhyt. Kotipaitana toki menee mutta jos teen vielä samalla kaavalla niin muokkailla pitää em. juttuja.
Kankaana lähikangaskaupasta Artex ostettu loppupalanen ihanan pehmeää trikoota, oonkohan ihan väärässä jos sanon kankaan nimeksi "Joukossa". Hihoissa samasta paikasta ostettua pehmeää mustaa trikoota. Törötiina reippaasti aina mielipiteensä ilmoittaa ja tämän paidan nähdessään, hän sanoo (AINA) hattivattipaita äitillä on. että niinpä kai sitten. Kuvat on luokattoman huonoja mutta se taitaa johtua mannekiinista, kuin se lapsi onkaan helppo kuvattava omaan itseen verratuna ;)

Tuossa jo aiemmin sivuttiin synttäreitä, niin niitähän on siis riittänyt. Lahjuksina matkaan on lähteneet siis sen yhden Tampereelle matkanneen Racerback Dressin lisäksi: housuja, paitaa, pipo, lippis, huivi, avainkaulanauha ja Suklaata.

Törötiinan rakkaan ystävän synttäreitä vietettiin viikon viivellä omista juhlistamme ja sinne lähti tällainen setti: Housut (Ottobre 1/2012 Little Rabbit, koko 92) ja  pipo (Ottobre 4/2012 Baggy Look) Eurokankaan raita velouria. Paita (Ottobre 4/2011 More Grey) raitatrikoota kaapinkätköistä. Pipon smile smile- merkki leikattu Tiimarista ostetusta askartelunauhasta. Malli tykkäsi piposta kovasti, mutta onneks oma samanlainen (tosin vaan joustofroteinen pinkki-ruskea-valkea) odotti olohuoneessa.

Tampereelle matkasi postin kuljettamana myöskin seuraava paketti.
  Ihanalle pikkumiehelle lähti touhuvaatteiksi pöksyt, joiden kangas Konevelouria (Royaltuote) ja kaava Me&I-haaremeista mukailtu. Lätsä on samaa materiaalia, kaavana siinä Unikuun Terapiahuoneen trikoolippiksen kaava. (tätäkin lakkia pikkuinen mannekiini piti päässään enemmän kuin mielellään ja hoki lahjan saajan nimeä)
Pakettiin käärittiin myös poitsun mammalle myöhästyneet synttärionnittelut: puuvillainen kolmiohuivi (kangas Eurokankaasta) sekä avainkaulanauha. Avainkaulanauhan vihreäkukallinen nauha Tiimarin askartelunauhaa ja klipsit peräisin jostain mainoskaulanauhasta... Kierrätys kunniaan ;) Suklaat oli myös äidille; stressaavien työpäivien kestämiseks ;)Lisää lahjuksia eli ystävät, tuttavat ja kylänmiehen ovat olleet tuotteliaita ja uudet pienet ihmeelliset elämät ovat saapuneet perheitänsä ilostuttamaan. Uusille tulokkaille miulla on jo jonkun aikaa lähteny viemisiksi ommellut neuvolakortin kannet, enkä tee poikkeusta näissäkään tapauksissa. Nyt vaan kylkiäisiksi lähti myös veikeänmalliset pikkupipot (Ottobre 1/2012 Ernie).

Kuva 1
  
Kuva 2


 1. kuvassa kannet täysin Marimekon kankaista tehty, osa uusina ostettuja suiroja, osa kierrätettyä. Lisäksi siinä Sampsukasta ostetusta raitatrikoosta tehty pipo sekä raidallinen pehmolelu heppu (Ottobre 1/2012 Olli pehmo-orava) pienelle rutisteltavaksi ja rapisteltavaksi (hännässä rapinaefektin sain muovitaskun palasella...)


Kuvassa 2 entiselle työkaverille toimitettu Norsu-setti. Pikkuiselle pojulle olin jo ennakkoon tehnyt nuo kortin kannet ja pipoa ommellessa en muistanut niiden kuosissa olevia norsuja, joten tästä tulikin hauska setti. Kansissa pulkokuori Pul-kangasta ja sisällä kangaskaapin kätköistä aarteita. Pipon norsukangas on myös Sampsukasta.
Kuva
Kuvan 3 pipot ja neuvolakortin kannet kulkeutuvat äitin työkaverin pojan pienille kaksosille (tyttö ja poika kuten pipoista voi päätellä). Kyseinen tuore mummi muisti meidän Törötiinaa tämän syntyessä ihanilla lahjoilla joten nyt oli aika muistaa heidän pieniä ihmeitään. Raitapipon trikoo samaa kun kuvassa 1. Vaaleanpunainen ihanan pehmeä trikoo löytyi kangaslaatikosta, veikkaan että Eurokankaan palalaarista sen oon joskus ostanut. Kansissa ulkopuoli pöytäliinakerniä ja sisällä kangaskaapin kätköjen antia, paitsi tuo beige-valkoinen pilkkukangas jonka ostin Artexista. Ja koska mamma vinkkaili että hei ompelisitko niin nämähän oli tavallaan tilauksesta tehty ;)


Tilaustöihin kun päästiin niin tässä niitäkin sitten tulee.

Nämä kukkarot matkasivat pesispeliin ja sitä kautta oikeille omistajilleen. Törön kummitäti heidät tilasi ja yllättyi iloisesti kun toinen olikin hälle itselleen lopulta synttärilahjana. Kaava on oma. Kankaat näihin löytyi kaikki kangaskaapista ja  kehykset ostettu paikallisesta askarteluliikkeestä. Näissä tuo vetoketju onnistui jo huomattavasti paljon siistimmin kuin omassa ensimmäisessä tekeleessä ;)

Pilkullinen siis kummille ja "pihlaja"kuosillinen matkasi vielä eteenpäin.Nämä neuvolakortin kannet saivat ohjeistuksekseen "mustaa-valkoista ja selkeitä värejä/kuoseja". Tällaset niistä sitten tuli. Ylemmät tein ensin ja alemmat tuli jatkotilauksena ;) Molemmissa ulkopuoli mustavalkoista pöytäliinakerniä ja sisuksissa kangaskaapin kätköistä mm. Marimekkoa, alempiin loikkasi vielä tuo keltainen piristysväri ja sinne smile-merkkikin.
vähän liian tummalta näyttää tuo pinkki
 Sitten viimeisimpänä tilattiin hihaton tunika/mekko, jonka päädyin tekemään Racerback Dress kaavaa muokkaamalla. Kangas on ihanaa pinkkiä Peuratrikoota (ostettu Käpysestä) ja resorit Sampsukasta.

näissä se totuudenmukainen väri (vrt. mekkoon)
 


Samasta kankaasta tilattiin perheen neitosille neuvolakortteihin kannet, molemmille omat. Kirjailin niihin nimet päälle ettei mene neitosten paperit sekasin (tämä kuitenkin lupaa kysymättä, mutta huh onneksi tilaaja tykkäsi... :D).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

morjens ja kiitos kommenteistasi!