lauantai 14. huhtikuuta 2012

näperryksiä

Tämä postaus on otsikkonsa mukaisesti täynnä kaikenlaista näperryksen tuloksena syntynyttä.

Neuvolasta saatavat muoviset neuvolakortin kannet on TYLSIÄ, joten arvelin miekin tahollani kokeilla monessa paikassa vilahtaneita ommeltuja kansia. Näitä on jo useemmat syntyny, menny mm. vauvalahjoina, joten ei löydy kuvaa kaikista. Ensimmäisessä kuvassa on meidän omat norsukuosilla ja lumimarja-sisuksilla. Toiset OogaBooga-kannet meni lahjaksi perheeseen johon syntyi pikkuinen poika isosiskon seuraksi. Molemmissa kansissa ulkokuori on PUL-kangasta ja sisukset puuvillaa, ja kaikista löytyy tuo muovinen KELA-kortti tasku/-t.Toisessa kuvassa Öttömönkiäis-kuoriset, keltavihreällä sisuksella meni lahjaksi ihanille pikkupojille Turkuun (ja myös vanhemmille). Sieltäkin löytyy taskut KELA-korteille ja ulkokuori on vaippakankaan jämiä. Lisäksi askartelin tuon Made With Love- merkin näkyville, kun useimmiten sen jätän piiloon johonkin koloon/taskuun.
Tällaisia pipotuksia on lähtenyt/on lähtevä maailmalle tämän ompelimon pöydältä.Oikean alakulman neljän pipon sarja (pilvi, työkalu, konevelour, satumetsä) lähti tuliaisina jyväskylään ihanille ystäville. Kolmeen isoimpaan korvattiin yhdet kuvat heijastimella, ihan jees ;)

Ylärivissä Törötiinan esittelemät pipot meni muskarikaverille (autopipo) ja hänen äipälleen (vihreä kukkapipo ja turkoosi puukuvio).

Violettiraita(velour) taas oli synttärilahja hyvälle ystävälle <3.

Yläkulmaan jäävä vihreä velourpipo meni Törön mummille (kuva on hassu kun mamma sano ettei saa häntä näkyä kuvassa....).

Vasemmassa alareunassa on pino pipoja, joista pilkullinen sekä (kolmantena pinossa oleva) satumetsä oli tilattuja. Sininen pilvipipo reissasi jyväskylään serkkulikalle ja alimmainen odottelee tuolla eteisen lipaston päällä että saisin aikaseksi järjestää vierailun Jyriin ihanaa neitosta ja hänen äippäänsä moikkamaan.

Hupparit kummipojalle Manseen ja omalle Törötiinalle ;) kaavana Ottobre 1/2012 Brum brum.

Vihreä työmaavelour Royal-tuotteelta, resorit kangaslaatikoiden uumenista kuin myös hupun sisus sekä hupun ja taskun reunakaitaleet.


Törölle pusakka Eurokankaan palalaarista löytyneestä collegesta, tätä jäi vielä hurjasti. Hupun sisus omista varastoista kuten resoritkin.


Muutamia paita-housu yökkäreitä on tullut väsättyä, sillä nukutuspuuhissa on yksi häiriötekijä vähemmän kun ei ookaan sitä vetskarilla varustettua haalariyökkäriä.... ;) Raidallinen on Marimekkoa, kangas löytyi tädin kangaskätköstä (kiitos siitä ja tätä kangasta riittää vielä äipänkin yökkäriksi). Peikkokangas (Royal-tuotteelta) oli niin värikästä ja täyttä, että mie en voinu sitä muuhun puvustukseen laittaa kun yökkäriksi (nähköön Törötiina sitten vaikka peikkounia).Kuten jo aiemmin kertoilin applikoinnin ihmeellisen maailman kiehtovuudesta sisarusrakkautta! -postauksessa niin näissä tuunauksissa on kyseistä taiteenlajia taas toteutettu.
Tuunausta olen harrastanut joko tylsien peruspaitojen piristykseksi tai sitten pieneksi jäävien/epäkäytännöllisten kivojen vaatteiden hyödyntämiseksi/käyttöönottamiseksi (useimmiten bodyja...).


Lindexin valkoinen T-paita sai seurakseen pinkin Nasun. Tämä taisi olla ensimmäinen oikea applikointi ennen sitä veikan kontrabassoa... kupruilee kovasti (niinkuin bassokin) mutta eiköhän tässä opi...Ja senhän voimmekin todeta katsellessamme norsupaitaa, joka on tuunattu Marimekon raitabodysta (meill kun nuo kyseiset vaatekappaleet jää pitämättä... suosimme paitoja kun Törö itse jo haluaisi mennä potallekin aina silloin tällöin). Norsu kurkkii taskusta (tehty bodyn takapuolilerpakkeesta *toim.huom. "ammattislangi"...heh...) ja tarvittaessa pitää taskua kiinni kärsällään, jottei piilossa olevat aarteet tipahda. Tällä kertaa olin todella tyytyväinen applikointiin, se ei kupruile ja on siistin näköinen. Hyvä mie!Loppuun vielä katsaus Törötiinan kutreille luoduista pompuloista. Tykkään että saa olla väriä ja mielellään ei ihan joka tytöllä oo samanlaisia ;) lisää nappeja odottaa ompelurasiassa kuminauhoitusta.
Tällä kertaa saa riittää tästä aiheesta, katsellaan taas millon innostun lisäämään uusia/tulevia tuotoksia. Palataan asiaan.

4 kommenttia:

 1. Hienoja näperryksiä. Teetko noita myös tilaustöinä? Mie voisin viimestään kesällä laittaa tilausta tulemaan kunhan nähdään!

  VastaaPoista
 2. teen ;) iliman muuta, millos työ tuutta?

  VastaaPoista
 3. Wau mitä taideteoksia, olet taitava. Blogissani on sinulle jotain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksii ;) ja juu kävin kurkkailemassa jo hetkonen sitten saa nähä millon saan itteeni otettuu niskasta kiinni ja kirjuutan + kuvitan viimesimmät toilailut ;)

   Poista

morjens ja kiitos kommenteistasi!