sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Käsitöitä

Ompelukone lepää aina välillä että jaksaa taas kunnolla huristella, tosin nythän ystävänä huristelemassa on laina-/väliaikaissijoitettu Bernette 334D (kiitos tintti). Päätin asettaa itseni uudenvuoden lupauksena kankaanostokieltoon, sillä kaapeista pursuaa ompelemattomia kankaita (tästä suuri kiitos kuuluu ihastuttaville tädeilleni, joiden ompeluinnostuksen olen ilmeisestikin onnistunut imaisemaan itseeni. heillä siis kaappien siivouksessa löytyi ihastuttavia, joskin ehkä retroksi luokiteltavia, kankaita läjäpäin...). Lisäksi on tehty liian helpoksi tuo netistä ostaminen, vaatii huimasti itsekuria että malttaa olla käymättä kurkkimassa mitä ihanuuksia nettipuodeissa on, jottei tule paha mieli kun ei voi tilata. Omia ehdottomia suosikkeja ovat Sampsukka, Royal-tuote, Ikasyr. Jokaisesta löytyy aina jotain ihanaa (veloureita, trikoita, merinovillaa...). Ja kaiken lisäksi Eurokangas ja lähikangaskauppa kangasliike Artex, antavat kyllä myös oman tarjontansa aina ihastuttaa. Varsinkin Nanson kilotrikoot jälkimmäisessä ;). Nyt tässä sitten odotellaan ideoita, inspiraatiota sekä aikaa että ehtisi toteuttaa kaikki ideat.

Kuvista löytyy nyt yhtä sun toista valmistunutta, lisäksi oli paljon muutakin mutta kaikesta ei aina ehdi ottaa kuvaa... joten kunhan niitä joskus saan niin liitän ne valikoimaan ;)Tässä valloittava kummipoikani Royal-tuote:en työmaa-velourista tehdyissä upouusissa pöksyissä. Räikeä kangas mutta siltikin niin ihana, vielä kun höystin lahkeissa kirkkaan keltaisella resorilla, vyötärölle meni hillitympi tummanruskea.


Samaisesta kankaasta pikkumies sai myös pipon, jota kuvassa kuitenkin esittelee Törötiina (vissiin on serkkupojan piposta jonniin verran kiinnostunut kun sitä kotona yritti koko ajan sovitella...).


Pipojan on tullutkin tehtailtua ihan roppakaupalla. Ennen joulua lähti viisi erilaista yksilöä Järvenpäänhän kiitokseksi monesta suuresta vaatekassista. Ja pitihän näille alkaneille talvikeleille rakennella lämmikettä päähän yhdelle ja toiselle. Tampereen suuntaan lähti lähes kaikki pipot.


 
Tähän vaaleanpunaiseen kääntömalliin applikoin koristukseksi harmaan veloursydämen ja toiselle puolelle herkän valkoisen perhosen. Yllättävän hyvinhän se meni, vaikka itse sanonkin.

Ompelijan innokas pikkumalli testailee pipoja ihan ilman sanomistakin joten kuvien ottaminen on helppoa ;) Pipo,pipo... näin Törötiina totesi myös tästä Maria-tädin piposta, joka on ihanan pehmoista pörrökarvaa (ei mitään hajua kankaan nimestä tai materiaalista) ja kääntöpuolella tummanvihreä trikoo.

Samaista trikoota pääsi myös rakkaan isoveljeni pipon toiselle puolelle, kun se "päällipuoli" sai ylleen reippaan Ottobreen raitatrikoon. Musta-vihreänä tilattu pipo perheen nuorelle miehelle sai päälleen mustan kuoren ja sisus samaa raitaa.

Nämä vihreät pipot kuin myös työmaavelour vaatteet saivat myös kudotut merkit, joko Itsetehty tai Made with love -tekstein.

Nämä kauniit kassit saivat kotinsa myöskin Tampereelta. Ihanat neidot ansaitsevat arvoisensa laukut. Laukut tehty Prismasta ostetuista kangasserveteistä. Sinänsä hauska idea ja helppo oli myös toteuttaa. Aika tarkalleen sai käytettyä koko servetin. Lisäksi kirjailin ompelukoneella tikkaamalla neitosten nimet laukkuihin, jottei kassit mene sekaisin.
Tietysti piti saada omaankin päähän itsetehty pipo. No siihenhän oli hyvä testailla niitä applikointitaitoja... Tästä se taito karttuu ja toivottavasti kankaatkin kaapissa hupenee. Tiedoksi sitten että meiltä voi odottaa lahjaksi tästedes itsetehtyjä tuotteita...


Tässä nähtyjen lisäksi viimeisen kuukauden saldoon kuuluu autotrikoosta tehty pitkähihainen paita (tummansinisin raglan hihoin), ihanasta Nanson "sydänpuu"trikoosta tehty paita ja trikoot, violetit velourtrikoot sekä kolme ihanaa pipoa Sampsukan  Pupumetsävelourista. Virkkuukoukkukin ehti virkuttamaan ennen joulua ja uuteen kotiin pääsi koreja ja tietysti lippispipo.

Tuolla alakerrassa polttelee uuden Ottobre-lehden kaava-arkit ja ihanuuksia vilistää päässä vaikka kuinka ja monta... niitä odotellessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

morjens ja kiitos kommenteistasi!