torstai 20. lokakuuta 2011

mikä tekee syksyn?

Miulle syksy on pimeitä iltoja, kynttilän valoa, kirpeitä syyssäitä, lämmintä vaatetta ja VILLASUKAT! Syksyllä saa nauttia luonnon ihanasta väriloistosta, kylmästä tuulesta ja sateesta. Syksyn tulon tietää siitä että lapsuudenkotiin mennessä siellä tuoksuu sienille (ennen se oli: hyi, sieniä. tätä nykyä: nam, sieniä). Myös ulkona tuoksuu erilaiselle kuin kesällä.


Serkun hurjat leikit ihmetyttää...
Syksyn tuloa on ollut tänä vuonna erilaista seurata kun siitä on ollut nauttimassa myös Törötiina. Uudet asiat ihmetyttävät pientä ihmistä kovasti ja jotenkin sitä itsekin osaa erilailla asennoitua syksyyn. Törötti vietti männä viikonloppuna aikaa mummolassa serkkupoikien kanssa ja varsinkin pienemmän kanssa löytyi yhteinen sävel. Kauniina syyspäivänä komennettiin ulos ukki kahden naperon kanssa ja hauskaa heillä näytti olevan.



Pihalla oli liukumäki, joka on Törötiinan suosikki.















On ihanaa asua täällä, missä voi nauttia neljästä erilaisesta vuodenajasta. Kesän lämpö vaihtuu syksyllä kauniisiin väreihin, kirpeisiin ja sateisiin syyspäiviin. Ja pikkuhiljaa talvi alkaa tehdä tuloaan ja maahan sataa ensimmäinen valkoinen peite (sitä odotellessa). Ja toisaalta keväällä on ihanaa seurata kun luonto alkaa heräilemään ja nousta uuteen kukoistukseen kesää kohti mentäessä. Niin, mie en ainakaan pysty määrittelemään että mikä olisi vuodenajoista se parhain. Kaikki ne on miusta parhaita.

Raikkaita syyspäiviä ja nauttikaa syksystä täysin siemauksin, kohta se talvi jo tulla jollottaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

morjens ja kiitos kommenteistasi!